Kratak pregled istorije

Pohár pre VK Kulpín

Vo štvrtok 29. apríla volejbalisti VK Kulpín odohrali posledný zápas v tejto sezóne, v poradí už 22. Keďže si prvé miesto zabezpečili ešte skôr a pred tímom na druhom mieste mali 5-bodový náskok, išlo o hru bez významnejšieho ovplyvnenia výsledkov. Kulpínčania začali oslavovať titul už pred zápasom a ich cieľom bolo umožniť hru všetkým 14 hráčom z protokolu a ostatní hráči, ktorí nemohli byť v protokole, boli na tribúnach. Treba poznamenať, že sa táto hra mala hrať v Báči, no hráči VK Partizánu z Báču súhlasili s hraním v Kulpíne, aby Kulpínčania doma dostali pohár a medaily, čo je chvályhodné a volejbalisti Kulpína im to nezabudnú. Zatiaľ čo hráči Kulpína hrali veľmi uvoľnene a netrpezlivo čakali udelenie pohárov a medailí, hostia sa zo všetkých síl snažili poraziť šampióna, čo sa im aj podarilo a zaslúžene zvíťazili 3:1. Oba tímy teda oslavovali, čo bolo pekné vidieť. Súboj sledovali funkcionári Volejbalového zväzu Srbska a Vojvodiny, funkcionári Obce Báčsky Petrovec, členovia správy VK Kulpína a volejbalistky ženského tímu ŽVK Kulpín. Oslava bola veľká a Kulpínčania nevýslovne šťastní.

 

Pohár pre VK Kulpín

 

Pohár im odovzdal predstaviteľ obce Aleksandar Nakić a medaily zástupcovia volejbalového zväzu Dr. Nedžad Osmankac a Milka Vranić. Predtým si hráči obliekli víťazné dresy a titul venovali svojmu nedávno tragicky zahynutému spoluhráčovi Salemu. Nasledovalo fotenie, vyhlásenia pre televíziu a rozhlas ... a oslava, oslava. Potom sa oba tímy, dodržiavajúc predpísané bezpečnostné opatreniam, zúčastnili slávnostnej večere.

Kulpínčania dosiahli historický úspech pre svoju dedinu a pre obec Báčsky Petrovac, ktorá ich podporuje a pomáha im.

VK Kulpín – VK Partizán (Báč) 1: 3. Za Kulpín hrali: Boris Relota (hráč a tréner), Stanislav Zima, Martin Lekár, Daniel Peťkovský, Pavel Hasík, Nemanja Petrović, Darko Ćirić, Duško Babić, Nemanja Gajičić, Aleksej Bojkov, Vuk Barišić, Srdjan Radanović, Nikola Emer a Nikola Elez.

Za VK Partizán hrali: Milan Jatić, Srdjan Kovačević, Boris Smiljanić, Marko Karanović, Nemanja Antić, Nikola Kovačević, Marko Budisavljević, Stefan Čalić, Luka Šomodji, Marko Zolnjan, Sergej Vulin, Dušan Mihajlović, Milan Dundalo, Petar Babić, tréneri Goran Milanović a Šandor Šomodji.

Od 6. do 9. mája Kulpínčania budú hrať takzvanú baráž o vyplnenie prvej ligy Srbska v Prokuplje s tímom VK „Topličanin", s tímom VK „Fap livnica" z Prijepolja a s VK „Laki star" z Belehradu. Každý hrá s každým a dva najlepšie tímy postúpia do prvej ligy Srbska.

Držme Kulpínčanom palce, aby postúpili.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články