Kratak pregled istorije

Michal Šuľa, štvornásobný víťaz ultramaratónu

Na štátnom šampionáte Srbska v 24-hodinovom ultramaratóne, ktorý sa konal 5. a 6. júna na Palići, Padinčan Michal Šuľa, dlhoročný úspešný kovačický športovec, člen srbskej reprezentácie, žijúci na Slovensku, štvrtýkrát za posledných päť rokov stál na najvyššom pódiu na majstrovstvách Srbska. Aj tentoraz získal víťazstvo priam nadľudským výkonom a za 24 hodín prebehol 214 kilometrov. Obhájil tak titul štátneho majstra, je preto hrdý a šťastný a s výsledkom spokojný, no keďže podmienky boli ťažké: vysoké denné teploty a nočné dažde, aj to bolo dôvodom, že ani zďaleka nevyužil svoje súčasné potenciály. S tým sa zhodli aj športoví novinári, ktorí sledovali preteky a zdalo sa im, že pri tejto gladiátorskej výzve Michal nevyužil všetky sily. Víťaz 24-hodinového ultramaratónu (Srbský šampionát v 24 hodinovom maratóne – seniori), 47-ročný Michal Šuľa, vybehol 404 kruhov, čiže 214 kilometrov. Zaželajme tomuto úpornému amatérskemu športovcovi ešte veľa podobných úspechov, na ktoré si trúfa aj na slkonku piatej životnej dekády.

 

Foto: facebook

 

Foto: facebook

 

Foto: facebook

 

Na 15. ročníku Medzinárodného ultramaratónu a štátneho šampionátu v 24-hodinovom behu – mimoriadne náročnej atletickej disciplíne – účinkovalo zo dvadsať súťažiacich zo Srbska a regiónu.

Preteky sa konali na medzinárodne overených dráhach a zároveň sa hodnotili ako Štátne majstrovstvá a kvalifikácie na svetové majstrovstvá. Organizátormi súťaže boli Ultramaratónsky zväz Srbska a Ultramaratónsky klub „Paligo Palus" z Palića a podporu poskytlo okrem mesta Subotica aj Športový zväz Subotica.

Viac TU:
https://www.rtvok.com/index.php/sport/6090-mihal-sulja-cetvrti-put-prvak-srbije-u-ultramaratonu

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články