Počet obyvateľov

J.E. Juraj Priputen so Slovákmi v Iloku

Veľvyslanec Slovenskej republiky v Chorvátsku Juraj Priputen včera pobudol v Iloku, kde sa v priestoroch Matice Slovenskej v Iloku stretol so zástupcami chorvátskych Slovákov. Slovenský veľvyslanec sa nachádzal v delegácii, ktorá sprevádzala chorvátsku prezidentku Kolindu Grabarovú Kitarovićovú na návšteve Iloka, pri príležitosti osláv Dňa medzinárodného uznania Chorvátskej republiky.

 

J.E. Juraj Priputen so Slovákmi v Iloku

 

Pred protokolárnou časťou sa veľvyslanec Slovenskej republiky stretol s predstaviteľmi Slovákov z tejto časti Chorvátska. Na schôdzi boli prítomní: predseda Župnej rady slovenskej národnostnej menšiny Vukovarsko – sriemskej župy Milan Pucovský, predseda miestneho odboru Matice slovenskej Ilok Vlatko Mudroch, predseda Miestneho odboru Matice slovenskej Radoš Zlatko Pucovský, evanjelický farár cirkevného zboru v Iloku v.p. Dušan Saják a tajomníčka Župnej rady slovenskej národnostnej menšiny Vukovarsko – sriemskej župy Anna Pucovská.

Na stretnutí, ktoré trvalo zo 2 hodiny, sa hovorilo o realizovaných projektoch uvedených inštitúcií a o ďalších možnostiach zveľadenia a rozšírenia spolupráce so Slovenskou republikou a týmto krajom. Po stretnutí slovenský veľvyslanec krátko navštívil ilocký slovenský evanjelický a.v. cirkevný zbor a tamojší kostol, ktorý je vo fáze rekonštrukcie.

Po stretnutí Juraj Priputen pokračoval v protokolárnej časti svojej návštevy Iloka spolu s prezidentkou Chorvátskej republiky Kolindou Grabarovou Kitarovićovou.

 

Zlatko Pucovský
Anna Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články