Rada MS

Éterické oleje

Starí Egypťania, Číňania a Japonci používali aromatické látky v liečebných procedúrach a na harmonizáciu tela. Už vtedy bolo všeobecne známe, že používanie esenciálnych olejov zlepšuje fyzické, psychické a duševné zdravie. Aj dnes sú éterické oleje základnom každej dobrej aromaterapie. Môžu pomôcť k dosiahnutiu rovnováhy v náročnom období, zlepšiť spánok, liečiť pri chrípke a nachladnutí a dokonca ovplyvniť náladu. Zároveň podporujú imunitný systém a ozdravný procesu celého organizmu. O tom hovorili Ramona Gabok a Jasmina Kuštrová Zimová v pondelok 20. februára na prednáške v Spolku kulpínskych žien. Na úvod sa prihovorila novovymenovaná predsedníčka kulpínskych žien Nataša Zimanová.

 

Éterické oleje

 

Éterické oleje

 

Éterické oleje

 

Éterické oleje

 

Jednoduchým, veľmi účinným a obľúbeným spôsobom je použitie éterických olejov do aróma difuzéru, ktorý prednášajúce priniesli na prezentáciu a tak prednáška prebiehala v čistom a sviežom ovzduší zbavenom nečistôt a škodlivín. Éterické oleje rozprašované do vzduchu v podobe jemnej mikrohmly totiž prajne vplývajú na náladu a relaxáciu, ako aj na liečivý proces, keďže pozitívne vplývajú na nervový systém a emócie človeka.

Ramona Gabok a Jasmina Kuštrová Zimová sa zaoberajú aj predajom éterických olejov doTERRA, čo znamená „dar zeme" a tak si návštevníčky prezentácie mohli aj objednať éterický olej tohto výrobcu. Napríklad olej na uvoľnenie dýchania, hojenie rán, kožné problémy, zmiernenie stresu, posilnenie imunity, olej s antibakteriálnym a protivírusovým účinkom...

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články