MOMS Kulpín

Výročné zhromaždenie V.K. Kulpín

Za prítomnosti hráčov a početných hostí sa v sobotu 20. apríla uskutočnilo výročné zhromaždenie Volejbalového klubu Kulpín. Prítomní boli aj donori, priatelia klubu, zástupcovia Volejbalového zväzu Srbska a Volejbalového zväzu Vojvodiny, médiá, ako aj volejbalisti všetkých súťažných celkov: seniori, kadeti, pionieri, seniorky, kadetky, pionierky. Zhromaždenie otvoril predseda klubu Todor Radanov, ktorý najprv pozdravil všetkých prítomných a poďakoval sa im, že pozvanie prijali. Potom vysvetlil, prečo bola pre nich minulá sezóna jednou z najúspešnejších. V.K. Kulpín vyhral totiž Pohár Vojvodiny a získal trofej po siedmich víťazstvách, keď zdolali aj dva prvoligové tímy. V Pohári Srbska odohrali historický zápas proti slávnemu belehradskému klubu Červená hviezda, čo doteraz v žiadnom športe nedokázal žiaden celok z Báčskopetrovskej obce. Aj keď ten zápas prehrali, dôstojne reprezentovali obec, nevzdávali sa a počas celého zápasu kládli silný odpor. V prvej časti šampionátu dosiahli všetky víťazstvá a bolo ich jedenásť.

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Počas zimnej prestávky sa viacerí hráči zranili a najhoršie zranenie utrpel Boris Relota, najlepší hráč, ktorý nehral celú druhú časť šampionátu, alebo iba občas krátko vstupoval do hry. V druhej časti sezóny bolo aj pár nešportových incidentov, ktorým Kulpínčania nemohli zabrániť a tak utrpeli tri prehry a osem víťazstiev. V predposlednom kole prišli o prvé miesto a sezónu ukončili delením o druhé miesto s Partizánom (Báč), čo je tiež veľký úspech pre dedinský klub.

Dievčatá súťažili v Druhej vojvodinskej lige a dosiahli veľmi pekný úspech vzhľadom na to, že sú najmladším celkom v lige: 8 víťazstiev a 8 prehier. Aj kadeti, kadetky, pionieri, pionierky... hrali celkom úspešne vo svojich ligách. Zvlášť chvályhodná je práca „Volejbalovej školy" tak v Kulpíne (asi 50 detí), ako aj vo vysunutom oddelení v susednom Ravnom Sele (asi 70 detí), ktoré sú budúcnosťou V.K. Kulpín. Zdôraznil to predseda Radanov a v pokračovaní sa zmienil aj o plánoch. Podľa jeho slov v nasledujúcej sezóne sa budú snažiť dostať aj mužský a tiež ženský celok do vyššej kategórie súťaže a pokúsia sa otvoriť pobočky Volejbalovej školy aj v niektorých ďalších susedných mestách. To, čo ich očakáva o necelý mesiac, je týždenná zahraničná cesta. Od 15. do 22. mája vycestuje mužská a ženská zostava do Holandska na tradičný volejbalový turnaj a v júli sa deti z Volejbalovej školy zúčastnia Volejbalového kempu v Krupnji.

Aj vedenie klubu si určilo náročnú úlohu: pokúsia sa kúpiť 9-miestny kombík, čo by im umožnilo výrazne znížiť náklady na cestovanie.

Po príhovore predsedu klubu sa o slovo prihlásil profesor Dr. Nedžad Osmankač, zástupca Volejbalového zväzu Srbska, ktorý bol 10 rokov členom odborného štábu reprezentácie, päť rokov tréner v Rusku, dvakrát majstrom republiky s V.K. Vojvodinou... atď. Pozdravil všetkých prítomných a vysoko ocenil prácu O.K. Kulpínu, v ktorej sú všetci ako jedna rodina, prečo dosahujú veľmi dobré výsledky bez ohľadu na nedostatok peňazí. Zaželal členom klubu, aby vydržali a ďalej tak pokračovali a budúci rok oslávili nástup do vyššej súťaže. Zástupca Volejbalovej školy v Ravnom Sele Dragan Jokić, dlhoročný úspešný politik na štátnej úrovni, sa poďakoval kulpínskemu klubu za oživenie športového života v Ravnom Sele a vytvorenie úspešného „športového zázraku", o ktorom hovorí celá dedina. Zhodnotil, že deti majú z toho veľký úžitok, ale aj radosť. Tréner Boris Relota zaželal prítomným, a predovšetkým hráčom, pekný večer.

Po príhovoroch nasledovala večera a zábava s hudbou až do polnoci. V speve sa vyskúšali najmladší členovia klubu. Celkovo vzaté, bol to všetkým pekný a príjemný večer.

 

Katarína Pucovská
Foto: Juraj Spevák

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články