Združenie športových rybárov Zubáč

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

Mal rád ľudí a mal rád šport. Mal 21 rokov a mal rád život. Odrazu, nitka života sa pretrhla, voda si ho vzala. Pohojdať ho na svojich vlnách. Na nebi zhasla jedna žiarivá hviezda. Slza v oku každého, kto poznal Saleho. Bol tu a zrazu ho nieto. Spomienku však nik nevezme. V nej zostáva, taký, akého sme poznali: vždy s dobráckym úsmevom na tvári. Obľúbený v škole, medzi kamarátmi, športovcami, v pracovnom kolektíve, v dedine. Plný života, optimizmu, s veľkými plánmi do budúca. Čistého pohľadu a zdatnej postavy, veď desať rokov sa aktívne zaoberal športom. Bože milý, daj sily rodičom, dvom bratom, celej rodine, kamarátom...

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

Aleksander Zavaroš – Sale sa narodil 2. októbra 1999, v Kulpíne zakončil základnú školu, kde pred desaťročím začal trénovať volejbal. Súťažil najprv v pionierskej, potom v kadetskej a posledných niekoľko rokov v seniorskej konkurencii vo Volejbalovom klube Kulpín (Druhá liga Srbska – Sever). Bol perspektívnym hráčom a nadovšetko výrazne pozitívna osobnosť, vždy usmievavý a dobre naladený. Nedávno začal trénovať aj box, chcel si ešte viac posilniť telo a zvýšiť športovú výdrž. S boxermi šiel na prípravy a tu sa 6. júna 2020 jeho životná púť zakončila. Utopil sa v Drine pri Bajinej Bašte. S kamarátom z klubu sa viezli na člne, ktorý sa v dravej rieke prevrátil. Kamarát z vody vyplával, no Saleho voda pohltila.

Volejbalový klub Kulpín každoročne na Sašove narodeniny bude organizovať pamätný memoriálny turnaj.

Aleksander Saša Zavaroš bude pochovaný 9. júna o 14. hodine na slovenskom cintoríne v Kulpíne.

Pokoj jeho duši, medzi anjelmi!

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+5 #1 sústrasťJuraj Šefčík, farár 2020-06-09 08:37
I keď som temer dva roky pred jeho príchodom do Kulpína (narodením) ja z Kulpína odišiel, nemal som ho možnosť poznať, aj napriek tomu som si s pocitom pokory a smútku prečítal správu o rodinnej tragédie, mysliac na rodičov i ostatných ktorí ho mali radi. Myslím a myslíme s manželkou na zarmútenú rodinu a vyprosujeme od Pána života a smrti teraz veľmi potrebnú silu ducha i duše k zvládnutiu pocitu keď nie len oči ale aj srdce úpenlivo plače. Myslíme na Vás!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články