Naše cesty a necesty...

Včera v pokrajinskej vláde uzavreli zmluvy na realizáciu 36 projektov na území 26 miest a obcí vo Vojvodine. Celková hodnota projektov je 2,3 miliárd dinárov. Prostriedky zabezpečila pokrajinská administratíva a miestne samosprávy. Projekty schválené na konkurze Správy pre kapitálne investície Vojvodiny sa vzťahujú na cestnú infraštruktúru, lokálny a regionálny hospodársky rozvoj, zásobovanie vodou a ochranu vôd ako aj na predškolské vzdelávanie, šport a energetickú účinnosť. Báčsopetrovská obec získala 40.117.975,00 dinárov. Pripomeňme, že pred asi polrokom Obci Báčsky Petrovec bolo pridelených 90.572.294,40 dinárov na projekt Rehabilitácia a spevnenie vozovkovej vrstvy cesty Báčsky Petrovec - Kulpín... To je asi 750.000 €, ktoré nateraz neboli účelovo využité.

 

Foto: www.vojvodina.gov.rs

 

Foto: www.vojvodina.gov.rs

 

Na slávnostnom podpísaní zmlúv sa zúčastnil aj predseda Báčskopetrovskej obce Srđan Simić. Tejto našej obci sú pridelené prostriedky v hodnote 40.117.975,00 dinárov. Investovať by sa mali do realizácie projektov z oblasti dopravy a infraštruktúry. Podľa písania obecného informatívneho portálu prostriedky sa usmernia na ukončenie prác údržby štátnej cesty II. A triedy číslo 111 v Báčskom Petrovci. Ďalšia časť podpory sa využije na jednotlivé cesty v niektorých petrovských uliciach. Druhá časť sumy, presnejšie 26.401,589,00 dinárov sa využije na predškolské vzdelávanie, konkrétne dostavbu objektu predškolskej ustanovizne Včielka v Kulpíne. Na kulpínsku škôlku sa vyčlení asi polovica sumy plánovanej na predškolské ustanovizne, čiže 13.716.386,00 dinárov.

V oboch projektoch Báčskopetrovská obec bude participovať so sumou 3.750.000,00 dinárov. O tom viac TU: http://www.backipetrovac.rs/sk/vesti/podrska-pokrajinske-vlade-za-kapitalne-projekte-u-backom-petrovcu-i-kulpinu

„Pripomeňme si, že predseda pokrajinskej vlády Igor Mirović a riaditeľ Správy pre kapitálové vklady AP Vojvodiny Nedeljko Kovačević v júli 2017 odovzdali zmluvy predstaviteľom miest, obcí, zdravotníckych ustanovizní a inštitúcií sociálnej ochrany, ktoré uskutočňujú právo na nenávratné prostriedky na verejných súbehoch Správy pre kapitálové vklady AP Vojvodiny.

Prostriedky boli pridelené na financovanie a spolufinancovanie projektov pre oblasť dopravnej infraštruktúry, zásobovania vodou, ochrany vôd, pre lokálny a regionálny ekonomický rozvoj, vzdelávanie, zdravotnú a sociálnu ochranu.

Pri tej príležitosti Obci Báčsky Petrovec bolo udelených 90.572.294,40 dinárov na projekt Rehabilitácia a spevnenie vozovkovej vrstvy cesty Báčsky Petrovec - Kulpín..."

Dňa 03. novembra 2017 to zverejnil báčskopetrovský obecný portál, čo si možno prečítať TU:
http://www.backipetrovac.rs/sk/vesti/potpisivanje-ugovora-sa-izvodacem-radova-doo-put-invest-za-projekat-puta-backi-petrovac-kulpin

O uskutočnenej „rehabilitácii a spevnení" vozovkovej vrstvy na ceste Petrovec – Kulpín možno hovoriť iba v tom prípade, ak sa pod tým pojmom chápe zaplátaných niekoľko dier na ceste. Ak tých dier bolo napríklad 90 – a nebolo ich ani približne toľko – tak každá „záplata" stála milión dinárov!!!

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

-1 #1 PropagandaZdeno 2018-02-03 18:41
Pani Pucovská keby ste bolа na zasadnutí ZO B. Petrovec tak by ste takýto neprofesionálny a odsudzujúci článok nenapísala. Asi Vás k tomu donútil aj kulpinčan Čepsi Čeman. Cesta Petrovec - Kulpín sa bude na jar opravovať tak ako je plánovaná rehabilitácia a spevnenie vrstvy. A plátanie dier to je niečo druhé!! Neverím ešte stále svojim očami ako ste nevedomosť a neinformovanosť uprednostnili aby ste napadli vedenie obce Petrovec. Dúfam že sa ospravedlníte a vypýtate si nabudúce informácie z obce!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články