Anne Tomanovej Makanovej Zlatá plaketa ministra zahraničných vecí SR

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák 18. decembra 2018 prijal bývalú predsedníčku Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku Annu Tomanovú Makanovú pri príležitosti nedávneho ukončenia jej pôsobenia v uvedenej významnej funkcii, ktorú zastávala od roku 2003. Ako výraz ocenenia jej dlhodobej činnosti na čele uvedenej krajanskej organizácie udelil A. Tomanovej Makanovej Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

Anne Tomanovej Makanovej Zlatá plaketa ministra zahraničných vecí SR

 

Anne Tomanovej Makanovej Zlatá plaketa ministra zahraničných vecí SR

 

Ocenil tak dlhodobú činnosť bývalej predsedníčky v oblasti podpory rozvoja slovenskej komunity v Srbsku, ako aj jej vklad k rozvoju vzťahov slovenskej komunity v Srbsku so Slovenskou republikou. „Verím, že aj po ukončení vašej pätnásťročnej misie na čele Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny budete pokračovať v aktívnom pôsobení v prospech všestranného rozvoja slovenskej komunity v Srbskej republike a ďalej sa zasadzovať za zabezpečenie jej práv v tak dôležitých oblastiach ako sú vzdelávanie, kultúra, či používanie rodného jazyka," konštatoval minister M. Lajčák a dodal, že rezort diplomacie bude aj naďalej pokračovať v úzkej a podnetnej spolupráci s Národnostnou radou slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku pri realizácii týchto cieľov.

 

Zdroj: www.mzv.sk

 

Komentárov  

0 #3 former playersčarly 2019-03-19 11:31
Darmo to robia. Ona skončila neslávne. Aj henten minister konči. Umieračik zvoní. Nové vetry dujú...Bývalej predsedníčke odchádzajúci minister udelil a za čo konkrétne radi by sme vedeli...Azda za to Múzeum čo neraelizovali a dali jej vtedy 200 000 euro?
Nahlásiť administrátorovi
0 #2 RE: Anne Tomanovej Makanovej Zlatá plaketa ministra zahraničných vecí SRKafka 2019-01-17 23:14
Korupčná žena odmenená. Za čo? Čas ukáže. Kde ju zamestnajú? Občianstvo SR jej vybavili...
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 cestitamoooo....yuhos 2018-12-20 18:47
konacno zasluzena nagrada u prave ruke najboljoj politicarki57 medju slovacima. Ujedno cestitamo cenjenoj gospo. Ani sretan bozic i sve najlepse u 2019godini . pozdrav
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články