Verejný prejav a moderovanie

Verejný prejav a moderovanie
 
V Báčskom Petrovci odštartoval seminár pre hlásateľov, moderátorov a novinárov slovenských vojvodinských elektronických médií. Zhruba 20 účastníkov sa počas týždňa pousiluje zvládnuť techniky svojpomoci pri čítaní a moderovaní ale aj osvojiť si vhodné spôsoby verejného prejavu. V tomto im pomôžu eminentní odborníci, prednášatelia zo Slovenskej republiky doc.PhDr. Imrich Jenča a PhDr. Zora Hudíková.
 
foto
 
(Foto Vladimíra Dorčová)
 
Pozornosť sa venuje metodike novinárskej tvorby, osobitostiam žurnalistického a špecifikám rozhlasového a televízneho textu, psychologickým aspektom žurnalistickej tvorby, žánrom. Nevystanú ani témy akými sú práca s respondentom, vedenie rozhovoru, vystupovanie pred mikrofónom a na obrazovke, práca so spätnou väzbou, zvuková rovina slovenského jazyka v elektronických médiách, tréma, stres a psychohygiena. Nanajvýš dôležité sú praktické cvičenia, ktoré umožnia uplatnenie nových poznatkov, či zveľadenie tých, ktorými účastníci seminára už ovládajú.
 
foto
 
(Foto Vladimíra Dorčová)
 
Prednášky sa uskutočňujú v priestoroch SVD a zaplánované sú i turistické obchôdzky Báčskeho Petrovca a Kulpína. Na záver školenia účastníkom certifikáty udelí predsedníčka NRSNM Anna Tomanová - Makanová. Seminár potrvá do 2.júla a prebieha v organizácii Výboru pre informovanie NRSNM, za finančnej podpory ÚSŽZ SR. Koordinátormi sú Vladimíra Dorčová a Vladimír Lenhart.
 
Andrea Speváková

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články