Súrne!!!! Podvod v sieti. Tak, aj takíto sme my, ľudia. Bohužiaľ : (

Súrne!!!! Podvod v sieti. Tak, aj takíto sme my, ľudia. Bohužiaľ : (
 
„Ak vymažeš tento mail, bude to znamenať, že nemáš srdce. Som 29-ročný otec dieťaťa, ktorým nás Pán Boh obdaroval. Naša dcérka má meno Renáta. Nedávno lekár zistil rakovinu v jej malej hlavičke. Jediná možnosť je operácia, na ktorú však nemáme dostatok finančných prostriedkov. AOL a ZDENT nám umožnili pomôcť, a to spôsobom, že posielam tento mail tebe a ty ho pošleš iným 3 ľuďom. AOL počíta ľudí, ktorí poslali tento list. Každá osoba, ktorá otvorí a pošle list ďalej 3 osobám, daruje 32 centov. Prosím, pomôž nám! Vojtech Tóth, Dénešova 4, 040 23 Košice, Slovensko.“ Je to však podvod, ktorý koluje internetom už vyše 5 rokov!!!
 
Nechápal som, čo sa vlastne deje. Neskôr sme podali oznámenie na polícii,“ vysvetľuje mladý muž. Jednako však vie, že pochybný e-mail sa na internete raz za čas znova objaví. Ako teraz. „Dnes viem, že som urobil chybu, keď som zavesil na internet meno s adresou, dokonca aj mobilný kontakt. Odvtedy som vymenil tri mobilné čísla. Keď mi k mame na Dénešovu príde nejaký príspevok, posielam to späť. Aj list so svätými obrázkami som pisateľovi vrátil. Ľudia reagujú najmä pred Vianocami,“ poznamenáva Vojtech Tóth.
 
Text poriadne zalomcoval mnohými adresátmi e-mailu. Veď kto by sa nezľutoval nad bezbranným dieťaťom, ktoré ohrozuje neľútostná choroba. V kom by sa neprebudil súcit či spolupatričnosť s rodičmi, ktorí, majúc pred očami chorú ratolesť, nedokážu zhromaždiť potrebnú hotovosť na operáciu? Vo vežiaku na Dénešovej ulici v Košiciach Tóthovci skutočne bývajú. „Už päť rokov s tým zápasíme. Bolo by načase urobiť tomu koniec. Chodia sem rôzne listy a poukážky s peniazmi,“ povie a pozýva nás ďalej.
 
 
Kolujúci e-mail je takéhoto znenia:
 
Súrne!!!!
 
 
foto
 
Ak vymažeš tento mail, bude to znamenať, že nemáš srdce. Som 29-rocny otec dieťaťa, ktorým nás Pán Boh obdaroval. Naša dcérka ma meno Renáta. Nedávno lekár zistil rakovinu v jej malej hlavičke. Jediná možnosť je operácia, na ktorú však nemáme dostatok finančných prostriedkov. AOL a ZDENT nám umožnili pomôcť a to spôsobom, že posielam tento mail Tebe a Ty ho pošleš iným 3 ľudom. AOL počíta ľudí, ktorí dostali tento list. Každá osoba, ktorá otvorí a pošle list ďalej najmenej 3 osobám, daruje nám 32 centov. Prosím, pomôž nám!
 
Vojtech Tóth
Dénešova 4 040 23 Košice Slovensko
+421 907 197

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články