SPLANETAJ SA! ОПЛАНЕТИ СЕ!

SPLANETAJ SA! ОПЛАНЕТИ СЕ!
 
V rámci akcie SPLANETAJ SA! a za účelom posilniť ekologické povedomie našich žiakov, rodičov, pracovníkov a ostatných spoluobčanov ako i ochrániť životné prostredie, Základná škola Jána Čajaka v Petrovci v spolupráci s občianskym združením Zelený kruh z Báčskeho Petrovca zorganizovala dve akcie zberu papieru. Akcie, v ktorých sa zúčastnilo 407 z 524 žiakov a 82 pracovníkov školy sa úspešne skončili. Nazbieralo sa 3.610 kg papieru v hodnote 18.050,00 din.
 
Z toho každý účastník akcie dostane zošit v hodnote 5 kg starého papiera a najúspešnejší účastník akcie Andrej Balca, žiak 2. c triedy, ktorý nazbieral 110 kg starého papieru dostane aj darček navyše, vzácnu knihu. Zvyšné peniaze sa použijú na úpravu okolia školy.
 
Všetkým účastníkom akcie patrí vďaka za spoluprácu a za príspevok ochrane životného prostredia. Osobintá vďaka patrí aj majiteľovi a pracovníkom Auto servísu Triaška z Báčskeho Petrovca, ktorý pozoruhodným množstvom papiera podporili našu akciu.
 
Na záver môžeme konštatovať, že s akciou sme spokojní, lebo splnila svoj účel, starý papier sa zrecykluje, vytvoria sa nové hodnoty, ale najdôležitejšie je, že sme dali príspevok k ochrane životného prostredia. Do budúcna zahlasujeme ďalšiu akciu, takže papier zbierajte, budeme ho recyklovať a nezahadzovať. Oplatí sa.
 
Koordinátorka akcie
Zuzana Maglovská
 
У оквиру акције ОПЛАНЕТИ СЕ! а у циљу јачања еколошке свести наших ученика, родитеља, наставника и осталих суграђана, као и у циљу заштите животне средине, Основна школа „Јан Чајак“ у Бачком Петровцу, у сарадњи са удружењем грађана „Зелени круг“ из Бачког Петровца организовали су две акције прикупљања старог папира. Акцијe у којима је учествовало 407 од 524 ученика и 82. запослена у школи, су успешно завршене. Прикупљено је 3610 кг папира у вредности од 18,050.00 дин. Од тога ће сваки учесник акције добити радну свеску у вредности од 5 килограма старог папира, а најуспешнији учесник акције, Андреј Балца, ученик 2. Ц одељења, који је сакупио 110 килограма старог папира, добиће и посебан поклон, вредну књигу. Преостали новац ће се искористити за уређење школског дворишта.
 
Сви учесници акције заслужују похвалу за сарадњу као и за допринос заштити животне средине. Посебно се захваљујемо власнику и запосленима у „Ауто сервису Триашка“ из Бачког Петровца, који су донели велику количину папира и тако подржали нашу акцију.
 
На крају можемо рећи да смо задовољни акцијом, јер је испунила своју сврху, стари папир ће бити рециклиран, створиће се нове вредности, али најбитније је да смо дали допринос заштити животне средине. У будућности ћемо извештавати о даљим акцијама, тако да препоручујемо -сакупљајте папир, исплати се рециклирати, а не бацати.
 
Координатор акције
Зузана Магловска

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články