KreAktivuj sa!

KreAktivuj sa!
 
Rekreujte, relaxujte, buďte kreatívni a aktívni a zajtra o 16:00 prineste do Vrbary v Báčskom Petrovci plastové fľaše, plechovky či odpadový papier a môžete získať ekologickú tašku. Zároveň sa dozviete, čo sa to naša mládež učila a naučila na augustových kreatívnych dielňach a obzriete si aj výstavy ich umeleckých výtvorov. Tiež podporíte ich snahu o zachovanie zdravého a čistého životného prostredia. Zbavíte sa aj časti vlastného odpadu.
 
foto
 
V kreatívnej dielni kreslenia na textile vznikli aj takéto unikátne tašky
 
Kancelária pre mládež obce Báčsky Petrovec a mládežnícke združenie "Obecný mládežnícky parlament " Báčsky Petrovac, vo štvrtok, 13. septembra o 16:00 vo Vrbare usporiadajú výstavu diel mladých autorov. Na výstave prezentujú práce, ktoré vznikli v tvorivých dielňach "KreAktivuj sa!": šperky z polymérnej hliny a drôtu, ekologické tašky s rôznymi motívmi, tiež výslednicu z realizovaného projektu "V krajine divov", resp. výstavu fotografií a výtvarných prác na tému Problém v našom spoločenstve.
 
foto
 
O výrobu šperkov z hliny a drôtu záujem prejavili najmä mladé dievčatá
 
V rámci projektu "Recyklujem, pretože viem, čo je múdre," občania, ktorí prinesú niekoľko plastových fliaš, plechoviek a / alebo odpadový papier získajú ekologickú tašku.
 
Projekt "V krajine divov" a "Recyklujem, lebo viem, čo to je múdre" realizovala Kancelária pre mládež a účastníci programu "Aktívni občanov", za podpory Obce Báčsky Petrovec, British Council-u a Ministerstva mládeže a športu RS.
 
Nositeľom projektu "KreAktivuj sa!" je Mládežnícke združenie "Obecný mládežnícky parlament " Báčsky Petrovec a projekt sa realizuje v rámci programu "Mládež je zákon", s podporou "Novosadského humanitárneho strediska" a Ministerstvo mládeže a športu RS.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články