SEAVC Kulpín

Pre radosť detí

Tri pomocníčky Dedka Mráza dnes v Kulpíne urobili radosť mnohým deťom. Anna Horvátová a Nataša Zimanová s dcérou Majou strávili odpoludnie roznášajúc balíčky deťom zo sociálne ohrozených rodín, tiež do rodín s väčším počtom detí, ako aj tam, kde sa o deti stará iba jeden rodič. Niekoľko dní predtým, prostredníctvom sociálnych sietí, Anna Horvátová vyzvala Kulpínčanov finančne prispieť na balíčky. Na jej veľké potešenie, ľudskosť sa nevytratila z našich radov a za ňou prišlo až 44 spoluobčanov. Prispel kto koľko mohol a bolo aj takých, čo mohli a chceli dať trochu viac. Za pár dní sa nazbieralo 50.600 dinárov. Z tých peňazí urobili 38 balíkov a ešte im aj zvýšilo. Balíčky sú pekné, veľké a veľké a žiarivé boli aj detské očká, keď balíčky uzreli.

Rozdelili ich slovenským, srbským a aj rómskym deťom.

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Pre radosť detí

 

Balíčky odovzdávali deťom predškolského veku a žiakom nižších ročníkov základnej školy. Tam kde mali v rodine aj dve-tri deti vo veku do 10 rokov, všetky tie deti balíky dostali, kým pre starších súrodencov, aby im nebolo veľmi ľúto, organizátorky určili 300 gramové čokolády.

Anna Horvátová a Nataša Zimanová, ktoré neželeli seba a svoj voľný čas, sú veľmi spokojné s odozvou dobrých ľudí. Hovoria, že peniažkov ešte trochu zvýšilo a použijú ich tam kde najviac bude treba. Do akcie sa zapojili aj Kulpínčania žijúci v zahraničí, najviac zo Slovenska ale aj z Nemecka.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články