FK Kulpín

Prvý petrovský poľnohospodársky jesenný veľtrh

Veľtrhy, jarmoky, hody, slávnosti... starším, ale aj deťom sa páčia, pre vôňu klobásky, oškvarkov, paprikášov, ale aj gaštanov a pečiva, tiež pre veselosť ľudí. Návštevníci na chvíľu zabudnú na svoje problémy a každodenné starosti a často sa vracajú v spomienkach do svojich detských rokov, keď dostali od rodičov pár dinárov na „jarmočné". Prvý petrovský poľnohospodársky jesenný veľtrh sa podľa názoru mnohých, celkom vydaril. Počasie bolo ako vymyslené a teplé októbrové slnko na jarmočnisko vylákalo početných návštevníkov. Ak aj nekupovali, všetci si mohli užiť z tých lákavých vôní, alebo si pozrieť vystúpenie folklórnych skupín a lokálnych spevákov. Výstava oviec snáď mala napovedať, že sa chce oživiť ovčiarstvo v tejto obci. Na veľtrhu sa súťažilo vo varení ovčieho kotlíkového paprikáša a hodnotili sa najkrajšie upravené stánky.

 

Foto: petrovec.com

 

Foto: petrovec.com

 

Foto: petrovec.com

 

Foto: petrovec.com

 

Foto: petrovec.com

 

Podujatie sa začalo včera vo veľkej sieni Zhromaždenia Obce Báčsky Petrovec edukačnou prednáškou o podnetných prostriedkoch v poľnohospodárstve a pokračovalo dnes na petrovskom jarmočnisku, kde sa v minulosti organizovali známe jarmoky.

Ak možno uzavrieť podľa názvu podujatia „jesenný", veľtrhy by sa mali v Petrovci organizovať aj v iných ročných obdobiach.

Pod organizáciu sa podpisujú Obec Báčsky Petrovec, Obecná turistická organizácia a Poľnohospodárska stanica Nový Sad.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články