MOMS Kulpín

Keď nás bolí cudzí bôľ...

„Veľmi stráž svoje srdce, lebo z neho (vyvierajú) žriedla života." (Kniha prísloví 4, 23)

O človeku, ktorý voči blížnym nič necíti, hovoríme že je bezcitný a že má tvrdé srdce. Nemá sa z čoho radovať. Je to človek, do ktorého nepreniká už nič. Jeho myseľ je vzdorovitá, jeho vnútro pyšné, jeho srdce tvrdé. Také srdce nemôže byť uzdravujúcim žriedlom života, lebo z neho vyviera kalná voda a nie číra, žblnkotavá, liečivá. Cvičme preto naše empatické cítenie a strážme si svoje srdcia. Láska a radosť majú uzdravujúcu moc. Humanitárny bazár v Kulpíne, ktorý prebiehal včera popoludní, ešte raz potvrdil, že sú medzi nami ľudia, ktorých srdcia nie sú zatvrdilé, ktorí sa vedia tešiť zo šťastia iných a ktorých bolí cudzí bôľ. Anne Molnárovej z Hložian, ktorá súrne potrebuje liečbu v Turecku, sa zozbieralo 48.200,00. Predajný bazár zorganizovali Anna Horvátová a Nataša Zimanová v spolupráci so Spolkom žien z Kulpína.

 

Keď nás bolí cudzí bôľ...

 

Keď nás bolí cudzí bôľ...

 

Keď nás bolí cudzí bôľ...

 

Keď nás bolí cudzí bôľ...

 

Keď nás bolí cudzí bôľ...

 

Do akcie sa zapojili: Jasna Potkoniaková, Vesna Pucovská, Zuzana Peťovská, Mária Stupavská, Zuzana Čemanová, Anna Kaňová, Maja Zimanová, Sandra a Tamara Milenkovićove, Monika Búriková, Anna Šimová, Mária Koruniaková, frizerka Sandra...teta Jagošová upiekla svadobný koláč, ostatné ženy pripravili torty, koláče, ručné práce, nápoje a pomáhali v predaji výrobkov. Mnohí si prišli niečo kúpiť a boli aj takí, čo prišli iba finančne podporiť zbierku.

Kvôli nepriaznivému počasiu bazár prebiehal v KUS Zvolen a najväčší záujem bol o koláče a pečivá, ktoré sa veľmi rýchlo minuli.

Posmelené peknou odozvou návštevníkov, organizátorky uvažujú o pravidelných mesačných bazároch, na ktorých by sa pomáhalo, tým, ktorí pomoc potrebujú.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články