Spolok žien

Dávid Fic, žiak generácie

„Mám rôzne záľuby... Rád čítam, rád komunikujem s ľuďmi a počúvam ich životné skúsenosti (od dieťaťa po starých ľudí), rád cestujem - stretávam sa s novými kultúrami, rád spievam a hrám - páči sa mi to a veľmi rád pracujem aj s mladými ľuďmi - chcem im pomáhať, pretože mnohí sa stratili v tomto rýchlo sa meniacom svete a potrebujú niekoho, kto s nimi bude. Toto leto mám naplánované tri tábory - dva detské a jeden tínedžerský a naozaj sa mi páči byť tu a slúžiť týmto mladým ľuďom," povedal pre Nedeljne novine z Báčskej Palanky Dávid Fic zo Silbaša, žiak generácie na Gymnáziu Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci.

 

Dávid Fic, žiak generácie

 

Pokiaľ ide o môj úspech... Hmm, mohol by som naozaj dlho uvažovať o tom najdôležitejšom. Či už je to súťaž, koncert alebo akciu... Môj oveľa väčší úspech v tejto škole je, že som našiel novú rodinu. Ľudia, s ktorými som mal možnosť stretnúť sa, zostanú, aspoň väčšina z nich, veľmi dôležitou súčasťou môjho života, ale najväčším úspechom je, že som našiel svoju identitu. Toho, ktorý som ja naozaj. A to je to, že nemôžem ani jedného dňa bez Boha a nechcem žiť svoj život vlastným spôsobom. Našiel som svoju identitu v Ňom, viem, kto som v Ňom. A toto je môj najväčší úspech v živote a ja viem, pevne verím, že to bude znamenať zvyšok môjho života tu na tejto Zemi.

Poradil by som svojim rovesníkom, že nezáleží na tom, aký veľký úspech dosiahnete v súťažiach, na koncertoch a rôznych podujatiach, ak zabudnete na to, že ľudia sú okolo vás a svojimi ambíciami a chamtivosťou ich pochováte. Zaujímajte sa o iných ľudí, stretávajte sa s inými ľuďmi, milujte iných ľudí, buďte tam pre iných ľudí - nielen slovami, ale aj skutkami, neohovárajte, ne ponižujte druhých, lebo tým vlastne ponižujete samých seba.

Celý článok si možno prečítať TU:
https://backapalankavesti.com/2019/07/01/prica-o-jednom-djaku-generacije/

Viac o Dávidovi Ficovi sa možno dozvedieť aj z jeho profilu na youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCeSp4StBbiOyYSK1nDZnHDQ

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články