Spolok žien

Michal Šuľa beží ultramaratón

Bežať 24 hodín málokto dokáže. Michal Šuľa je jedným z mála. Na tohtoročnom štátnom šampionáte Srbska v 24-hodinovom ultramaratóne, ktorý prebiehal v júny na Palići, Padinčan žijúci na Slovensku Michal Šuľa, dlhoročný úspešný kovačický športovec, člen srbskej reprezentácie, štvrtýkrát stál na najvyššom pódiu na majstrovstvách Srbska. Priam nadľudskými silami za 24 hodín prebehol 214 kilometrov a znova dokázal, že je najlepší v Srbsku. Po ukončení behu vyhlásil, že je hrdý a šťastný a s výsledkom spokojný, no keďže podmienky boli ťažké: vysoké denné teploty a nočné dažde, nevyužil naplno svoje súčasné potenciály. V sobotu 16. októbra 2021 na Festivale behu na Balatóne v Maďarsku sa pokúsi tento štátny rekord prekonať. Ultramaratón sa začína napoludnie a beží sa 24 hodín. Kruhy sú dĺžky 2348 metrov, takže plánuje vybehnúť najmenej 100 kruhov, no pokúsi sa zvládnuť ešte niekoľko kruhov navyše. Nech sa mu dobre beží a nech vydrží!

 

Michal Šuľa beží ultramaratón

 

Na sociálnej sieti Michal Šuľa zverejnil fotografiu s komentárom: I'm ready, 24 h Balaton....

 

Na sociálnej sieti Michal Šuľa zverejnil fotografiu s komentárom: I'm ready, 24 h Balaton....

 

Pre 47-ročného Michala Šuľu je beh na 10 kilometrov akoby malou rozcvičkou. V tomto roku prekonal vlastný rekord na 10 km, ktoré dokázal zvládnuť za 34 minút a 45 sekúnd. Jeho výdrž je veľmi vysoká a za osem rokov vybehol až 41 ultra maratónov a 40 maratónov, čo je v priemere 10 ročne, čiže takmer každý mesiac zvládol jeden beh. V roku 2016 prvýkrát v reprezentácii Srbska bežal aj na európskych majstrovstvách a z asi 120 bežcov obsadil 33. miesto. Podľa jeho slov, nie je to až tak dobrý výsledok, no keď sa povie, že je v kategórii seniorov 33. v Európe – je to iste úspech. Dvakrát súťažil aj na svetových majstrovstvách, no kvoli zraneniam v oboch prípadoch beh nedokončil. Na euróske a svetové majstrovstvá by sa chcel dostať ešte aspoň raz a aj tam sa pokúsiť znova prekonať seba.

Pre kovačickú rtvOK rozhovor s Michalom Šuľom mal Ján Špringeľ:

 

 

Michal Šuľa súťaží aj na Slovensku. Vlani tam vyhral preteky jednotlivcov na 345 km Od Tatier k Dunaju. Preteky sa konali v termíne od 13. do 16. augusta a bežal na trase z mesta Jasná, cez Národný park Nízke Tatry do Bratislavy. Michal nielenže zvíťazil na tomto ultramaratóne, ale zároveň prekonal dráhový rekord a vytvoril nový, až o 7 hodín rýchlejší. „Boli to moje najťažšie, najdlhšie, ale aj najkrajšie preteky," uviedol po tom ako za pár dní prebehol takmer celé Slovensko.

http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/11277-michal-sula-stvornasobny-vitaz-ultramaratonu

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články