Domovská

Kulpínske slávnosti

Tri podujatia zhrnuté do troch dní: Deň Kulpína, Predslávnosťové dni v Kulpíne (PDvK) a Svadba voľakedy a dnes, budú mať v tomto roku aj „bonus" program – literárnu besedu a ňou sa kulpínske oslavy rozšíria o ďalší deň. Trvať teda budú od štvrtka 25. júla do nedele 28. júla a majú už aj vstupné programy, ktoré sa usporiadajú týždeň pred týmito ústrednými podujatiami. Rock-punk festival Kulpin fest bude prebiehať 19. a 20. júla 2019 na štadióne FK Kulpín, s tým, že sa kemp otvorí už vo štvrtok 18. júla, a výtvarnícky tábor usporiadajú 20. júla 2019 v parku Dundjerskovho kaštieľa.

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Vo štvrtok 25. júla o 20,30 kulpínske oslavy štartujú v reštaurácii Lipa hudobno-literárnym večierkom túryLITERAtúry. Hosťami budú spisovatelia Klubu nezávislých spisovateľov zo Slovenska Miroslav Brück, Judita Kaššovicová a Juraj Šebesta a hudobník Miloš Železňák. Keďže tohtoročné kulpínske slávnosti budú venované architektovi Michalovi Milanovi Harmincovi najprv v piatok 26. júla o 20,00 vo veľkom kaštieli bude vernisáž výstavy fotografií Stavby Michala Milana Harminca a v sobotu tomuto svetoznámemu staviteľovi, kulpínskemu rodákovi bude venovaná aj slávnostná akadémia, ktorou si Kulpínčania a ich hostia zo Slovenska uctia jubileá 150 rokov narodenia a 55 rokov úmrtia M.M. Harminca. Predstavené budú dve knihy a do programu je zaradená i projekcia dokumentárneho filmu o živote a diele M.M. Harminca.

Na sobotňajšom gala programe vystúpia FS Petrovčan, KUS Zvolen, KUS metropolitu Stefana Stratimirovića a mužská spevácka skupina Lidovec zo Slovenska. Aj tohto roku sa očakáva príchod delegácie zbratanej obce Riečka.

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus