Domovská

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

Podnikateľské a inovačné centrum (PIC) resp. podnikateľský inkubátor v Báčskom Petrovci desať rokov úspešne pôsobí v oblasti podpory startupu. Otvorené bolo koncom roka 2009 vďaka spolupráci medzi Báčskopetrovskou obcou a Regionálnou rozvojovou agentúrou z Prievidze ako aj Združením pre rozvoj regiónu Horná Nitra zo Slovenska. Projekt bol podporený prostriedkami Vlády Slovenskej republiky v rámci programu SLOVAK AID s cieľom rozvoja nových podnikov, urýchlenia ekonomického rozvoja obce, zvýšenia zamestnanosti a samým tým aj skvalitnenia životných podmienok všetkých jej občanov.

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

„Od založenia inkubátora sme realizovali viac ako 11 projektov, angažovali viac ako 40 odborných školiteľov z krajiny a zahraničia a na kurzoch a workshopoch, ktoré sme organizovali v spolupráci s priemyslom a akademickým sektorom, sme mali vyše 1400 účastníkov," okrem iného zdôraznila v minulý štvrtok na oslave desaťročnice Jana Zabunov, riaditeľka PIC. Na oslave sa prihovoril aj prvý riaditeľ PIC-u Radomir Zotović a v mene Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku zástupca veľvyslanca Igor Vencel.

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

PIC v Báčskom Petrovci – decénium pôsobenia

 

Podľa slov Jany Zabunov podnikateľský inkubátor v Báčskom Petrovci uznala Európska únia za príklad dobrej praxe v Srbsku za koncept, ktorý rozvíja: ′′Miesto pre podnikanie a rodinu ′′ a bolo mu udelené uznanie Certifikát výnimočnosti pre výsledky v oblasti podnikania žien.

Jubileum PIC-u oslávili na nádvorí, ktoré najnovšie zdobí krásny murál pätnástich úspešných vojvodinských Sloveniek. Na oslave sa zúčastnili aj autorky murálu, mladé umelkyne z Belehradu, frekventantky jedného z kurzov v Báčskom Petrovci, Tijana Petrović a Tamara Jeremić. O muráli viac TU: http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/10939-mural-vyznamnych-sloveniek

Podnikateľsko-inovačné stredisko sa nachádza v niekdajšom Remeselníckom spolku v Báčskom Petrovci. Ide o zrekonštruovanú a súčasne vybavenú budovu, ktorá uspokojí potreby budúcich ako aj terajších podnikateľov v poskytovaní odborných služieb a rád.

Viac o centre TU:
http://www.kulpin.net/o-kulpine/spolky-a-kluby/klub-polnohospodarov-kulpin/22-aktuality/aktuality/10530-pic-podnikatelsky-inkubator

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus